Webszövegírás alapjai

Webszövegírás alapjai

2015-06-10 12:43:18

Tagek:
webszövegírás, tartalom szerkesztés

Írta:
Siket Gábor





Heteken át tartó tervezés és munka után végre valahára elkészül gyönyörű külsőbe csomagolt weboldalunk. Nincs más dolgunk csak feltölteni tartalommal…

 

Webszövegírásnál próbáljuk meg minél egyszerűbben átadni az információt. Összetett dolog úgy megfogalmazni egy szöveget, hogy szakmai is legyen mégis érthető, illetve tartalmazza azokat a megfelelő kulcsszavakat, amikre a keresőknek szüksége van. Viszont a jól működő honlapnak az egyik tartópillérje az informatív szöveg. A nagyközönség számára a legjobb, ha weboldalunk tartalma tanítja a látogatót. Szakkifejezéseket használ és el is magyarázza azokat. Ezzel biztosítjuk a látogatót, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot és további segítséget is tudunk nyújtani neki. Ha újabb területekre nyitunk leírásainkban, egyre több látogatót fog vonzani az oldal, ezzel pedig egyre jobb helyezéseket érünk el a keresőkben.

Egy szöveg tervezésénél osszuk három részre a munkafolyamatot.

- válasszuk ki a kulcsszavakat, amire építeni szeretnék a tartalmat
- építsük fel a vázlatot (használjunk alcímeket)
- ezen váz alapján írjuk meg a bekezdéseket

Figyeljünk, hogy webes szövegírásnál teljesen más szabályok érvényesülnek, mint a nyomtatot sajtóban. Használjunk kiemeléseket a szövegben. Egy általános user gyorsan próbálja meg kinyerni a fontosabb információkat a leírásunkból, ezért több részt átugrik. A lényeges dolgok kiemelésével hosszá segíthetjük, hogy könnyebben eljusson tartalmunk lényegéhez.
 

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu