SEO érdekességek vol.1

SEO érdekességek vol.1

2015-09-22 09:04:14

Tagek:
seo, keresőoptimalizálás, blog, hírek

Írta:
Siket Gábor





Megpróbálunk minél érdekesebb és hasznosabb trükköket, leírásokat adni a keresőoptimalizálás területén. SEO rovatunk első bejegyzése.

Korábban is írtunk már a SEO fontosságáról és tárgyaltunk ki ehhez kapcsolódó témákat itt a blogban, de ezek inkább általános hírek erről a területről. Ezzel a SEO sorozattal kicsit tényszerűbb felhasználásról fogunk szót ejteni, és hogy mit miért érdemes megtenni oldalunk találati listán való rangsorolásáért.

HÍREK, BLOGBEJEGYZÉSEK

2014-ben visszajött a blogírás a divatba. A legtöbb nagy cégnek van saját maga által vezetett blogja ahol rengeteg információt olvashatunk. Ez több szempontból is hasznos. Először is ezek a bejegyzések megosztásra kerülnek a nagy kék portálon, tehát nagyon gyorsan és könnyedén új emberekhez jutnak el gondolataink (főleg ha egy-egy fontosabb bejegyzés ki is emelünk). Másodszor a dátumozott linkek segítik a keresőket a legfrissebb információk indexeléséhez. A Google algoritmusai figyelik az adott témában előbb megjelenő cikket és előrébb rangsorolják azt. Harmadszor, pedig ha megfelelően kategorizáljuk és címkéket használunk, bejegyzésükhöz nem süllyed el az oldal mélységeiben. Törekedjünk, hogy a blog bejegyzés linkje megjelenjen a főoldalon (hívjuk fel erre a fejlesztő figyelmét, ha ő másképpen strukturálja az oldalt), és a lehető legnagyobb gyakorisággal tegyünk közzé valamit. Legyenek korábbi átlinkelések a szövegben, hogy régebbi cikkeinket is olvassák.

Fontos a minőség! Természetesen ne értelmetlen szöveghalmaz legyen a tartalom. Ahogy korábban is említettük Webszövegírás alapjai bejegyzésünkben, a Google már értelmezi a tartalmat, nem csak a meta tageket veszi figyelembe.
 

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu