Mitől csúszhat meg egy projekt?

Mitől csúszhat meg egy projekt?

2023-02-07 16:53:20

Tagek:
it fejlesztés, management, rendszertervezés, tervezés, informatika, projekt kezelés

Írta:
Siket Gábor

A legegyszerűbb válasz hogy nagyon sok mindentől :D Viszont azért néhány tipikus elemet szeretnénk kiemelni. Ezek nem állandó törvényszerűségek, inkább csak az elmúlt 10 év tapasztalata amit mi láttunk IT területen. A probléma köröket lehet bontani vezetői és alkalmazotti megjelenítésben, de ettől most kicsit felszínesebbek leszünk. Viszont igyekszünk időrendben vázolni a tételeket, egy projekt életciklusa alapján.

hibás felmérés - fontos hogy a kezdeti tervezési szakaszra elég időt szánjunk. Sajnos sok esetben ott csúszik meg a történet, hogy hirtelen felvázolunk néhány problémát és megoldást aztán bele is vágunk az átstrukturálásba, fejlesztésbe holott még rengeteg nyitott kérdés maradt, ami a projekt bizonyos szakaszában előjön majd. Ha ezeket nem látjuk előre akkor új tételek keletkeznek ami eltolta a kivitelezési időt

rossz célcsoport - ahogy már korábban is írtuk, vonjuk be már a tervezési szakaszba azokat a kollégákat akik használni fogják a rendszert. Mi nekik a konfort, valójában mire van szükségük.

rossz idő management - tudjuk hogy minden azonnal kell de inkább tegnapra. Viszont ne essünk abba a csapdába hogy egy ilyen jellegű feladatot alul esztimálunk időbe. Hagyjunk mindenre teret. Tervezés, fejlesztés, tesztelés, hibajavítás újra tesztelés.

Szeretnénk egy nagyon fontos elemet is kicsit kibontani, viszont annak egy külön cikket szentelünk. Szóval stay tuned! 

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu