Milyen a jó marketing szövegíró? – 2. rész

Milyen a jó marketing szövegíró? – 2. rész

2019-07-02 14:10:23

Tagek:
onlinemarketing, webfejlesztés, webshop, marketing, marketingkommunikáció

Írta:
Dobos Éva





Beszéltünk a humorról és a motiváltságról, motiválásról. Vannak további pontok, amik ugyanilyen súllyal bírnak, ezekre is szeretnénk felhívni a figyelmet.

3. Rugalmasság
A témán belüli rugalmasságra gondolunk, bár a ráhangolódás éppen ezért van, hogy a cég arculatát, eszméjét követve keletkezzenek az írások, olykor –az együttműködés elején leginkább- még lehet szó kérésekről, módosítási igényekről. Ez azért nehéz, mert a cég vezetőjének is van egy stílusa, meg a vevőknek is van egy igénye. A marketinges köti e kettőt össze, az arany középúton, amiben a cégnek bíznia kell.

4. Pozitív látásmód
Elengedhetetlen a tartalommarketing gyártásban. Sokszor órákon át dolgozik a szakember egy-egy bejegyzésen, amiről úgy gondolja –mert a számok is ezt támasztják alá- hogy az olvasók repülnek majd rá, mint a szaftos pörköltre, aztán mégsem ér célba az a megtekintési mutatószám. Az online világ így működik. Tudni kell nem búslakodni a befektetett energiát könnyezve, hanem a következőbe újra beleadni mindent, minél előbb.

5. Kíváncsiság
Egy álláshirdetésre jelentkezett interjúalany hajlamos magát mindentudónak feltüntetni, a tartalommarketing azonban pont az ellenkezőjét, a tudás utáni vágyat követeli. Ez a tudományág folyamatos törekvés arra, hogy elmélyítsük a kapcsolatot a célközönséggel, valamint megfigyeljük a változásokat, melyeken keresztülmennek fejlődés közben.

Ha nem vagy kíváncsi, nem fogsz kérdéseken gondolkodni, melyeket rendszeresen fel kell tenni ahhoz, hogy fenntartsuk ezt a bensőséges szintű tudatosságot. Le fogsz maradni a felbukkanó új trendekről, és küzdeni fogsz azért, hogy fenntartsd a kapcsolatot a követőiddel – mindezt azért, mert nem voltál eléggé kíváncsi.
 

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu