Mi a legfontosabb a mobil oldalaknál?

Mi a legfontosabb a mobil oldalaknál?

2016-08-02 14:59:18

Tagek:
google, seo, analitycs, keresők, mobil oldalak, reszponzív

Írta:
Siket Gábor





A Google vizsgálta az utóbbi időben többek között azt, hogy mi befolyásolja a visszafordulási arányt mobil oldalak esetén.

Azt már tudjuk, hogy a Google algoritmusai nagyon sok szempont alapján rangsorolják oldalainkat a találatok között. Aki nem ássa jobban bele magát a témába annak a rendszer átláthatatlan. Pedig alapvetően van néhány nagyobb tartó pillér, amire ha odafigyelünk, akkor egyszerűbb lesz az életünk.

A kutatás szerint a mobil oldalak betöltési sebessége messze elmaradnak az asztali verzióhoz képest. Emiatt kevesebb időt töltenek a weboldalakon, hamarabb visszafordulnak, vagy egyáltalán meg sem nyitják az oldalt. Mivel a legfrissebb felmérések szerint az online vásárlások 30%-a mobil eszközről történik ezért webáruházak esetében nagyon fontos a betöltési sebesség.

A sebesség mellett a legnagyobb problémát az oldalak komplexitása jelenti. Ha egy weboldalnak sok eleme van, illetve sok képet használ, rombolja a konverzióját. Nagyon meg kell válogatni, hogy a mobil nézetekbe milyen tartalmat, publikálunk.

forrás: ite.hu

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu