Magyarországi Web Konferencia 2016

Magyarországi Web Konferencia 2016

2016-11-28 16:23:37

Tagek:
web konferencia, óbudai egyetem, konf, webkonf

Írta:
Siket Gábor





Rövid összefoglaló a 2016-os Web Konferenciáról, amit az Óbudai Egyetemen tartottak november 6.-án.

Az előadások 4 teremben folyamatosan váltották egymást reggel tíz órától 45 percenként. Sajnos így szelektálni kellett, hogy melyik témára vagyunk igazán kíváncsiak. Néhány mondatban az előadásokról.

Adam Nemeth – Amiről UX-esed nem beszél

Nyitó előadásnak mondhatni tökéletes volt. Ádám Magyarország egyik legnagyobb UX tanácsadó cégét vezeti jelenleg, korábban front end fejlesztőként dolgozott. Az előadás hangsúlyozta a specifikáció jelentőségét az ügyfél és a fejlesztők szempontjából is. Nagyon fontos a terezés és a megfelelő kommunikáció.

Takács Lívia – Összezárva - avagy unikornis vagy csillámpóni?

Ez a téma az egyik számomra legvártabb volt. Sajnos nem az hangzott el, amire sokan számítottak. Alapvetően arról kellett volna beszélni, hogy grafikusok és fejlesztők hogyan hangolják össze munkájukat. Picit az előadó jobban elment a grafikai vonalon (hisz maga is grafikus), de ettől függetlenül jó hangulatú előadást láthattunk, halhattunk. Amit talán le lehetett szűrni a mondanivalóból, hogy a legfontosabb a kommunikáció. Ha valakinek valami nem tetszik, szóljon a kollégának és oldják meg együtt a problémát. Mindkét félnek nyitottnak kell lennie.

Czakó Krisztián – Web szerver tegnap és ma

Hogy ne csak módszertani és front end kapcsán fejlődjünk, ezért nem hagytuk ki az üzemeltetés vonalán tartott előadást sem. A Linux Akadémia alapítója a konténerizáció által nyújtott lehetőségekről beszélt, illetve a technológia legnagyobb képviselőjéről a Docker-ről.

Kulcsár Zsolt – Nincs timesheet a magam ura vagyok

Újabb módszertani előadás az időbeosztásról, csapat munkájának összefogásáról. Itt igazán megfigyelhető volt, hogy az előadók többsége ugye nagy cégektől legalább 30-40 főt foglalkoztató vállalatoktól jött. Ezek az elméletek átültethetőek kisebb cégek munkájába is, viszont vannak olyan elemek, amiket vagy ki kell hagyni vagy gyökeresen meg kell változtatni a siker érdekében.

Auth Gábor – IoT – a kétdolláros web szerver

Az utolsó felvonásban egy igazán jó hangulatú érdekes témát halhattunk. Internet of Things azaz az olyan eszközök gyűjtőfogalma, amik csak lógnak a hálón. Néha küldenek egy két adatot, de nagyon jelentőségük nincs. Ilyen volt a bemutatott bélyegnyi web szerver, ami pici gyakorlati tudással átalakítható hőmérsékletfigyelő rendszerré.

Köszönjük a szervezők és az előadók munkáját. Először vettünk részt a konferencián, de jövőre is ott a helyünk.

Hivatalos weboldal:  https://webconf.hu/2016/hu

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu