Kellenek-e a közösségi ikonok egy webshopba?

Kellenek-e a közösségi ikonok egy webshopba?

2016-06-15 08:19:50

Tagek:
webshop, social, webáruház, közösségi marketing

Írta:
Siket Gábor





Elterjedt a közösségi megosztás gombok használata a weboldalakon. Megosztunk néhány észrevételt a tapasztalataink alapján.

Az újhullámú shopoknál már standard elem lett a közösségi megosztó gombok. Ezzel kapcsolatban vegyesek az érzelmek, illetve a szerint is elég szerteágazók. A közösségi oldalak elterjedésével elindult egy új marketing eszköz. Szerezz lájkokat és minden rendben lesz. Sajnos ez nem, vagy csak részben igaz. Azoknál az oldalaknál ahol a szolgáltatás magas színvonalú, természetesen a lájk szám is nagy. Jól néz ki egy termék alatt, ha a kis felfelé mutató ujj mellett nagy számot találunk. A potenciális vásárló számára ez csak megerősítés, hogy IGEN vedd meg a terméket mindenkinek tetszik.

 

Viszont! Azok az oldalak is jól teljesítenek, akik nem használnak minden terméknél ilyen ikonsort. Összeszedtünk néhány fontos dolgot:

- ha nincs, közösségi ikonsor gyorsabban töltődik be az oldal
- a megosztások alacsony száma negatív hatást fejt ki
- elterelik a vásárló figyelmét
- értékes helyet foglalnak, el ahol még több információt közölhetnénk a termékről

Amennyiben mégis szeretnénk megosztási ikonokat a termék adatlapunkra, figyeljünk, hogy ne központi helyen helyezkedjen el. Mindenképp a kosárba gomb alatt helyezzük el hogy érezhető legyen, a hangsúly a vásárláson van.

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu