Karbantartás, üzemkiesés a Google szemszögéből

Karbantartás, üzemkiesés a Google szemszögéből

2016-01-25 14:40:11

Tagek:

Írta:
Siket Gábor





Előfordulhat, hogy egy oldal nem elérhető. Akár frissítésről, vagy a szerverek üzemkieséséről van szó, esetenként akár órákra, vagy napokra is megáll a szolgáltatás.

Talán az ilyen jellegű problémák megfelelő infrastruktúrával és tervezéssel kiküszöbölhetőek, de mégis nézzük, hogyan kezeli az ilyen jellegű dolgokat a Google keresője. John Muller a tavalyi évben azt mondta, hogy karbantartás esetén használjuk az 503-as http válaszkódot, így felismeri a kereső, hogy csak karbantartásról van szó. A 404-es kód hosszútávon problémát okozhat hisz nem létező oldalként értelmezi a kereső.

 

 

Matt Cutts szerint egy 24 órás leállás nem jelenthet problémát, viszont ha a leállás meghaladja a 48 órát, akkor az url kikerülhet a Google indexéből. Korábbi nyilatkozatok szerint a kiesésből származó hátrányok hamar helyreállíthatóak, ha az újraindexelés során mindent rendben talál a Google, viszont ez forgalomvesztéssel járhat, és a korábbi helyezést se lesz egyszerű visszanyerni.

Amennyiben frissítjük, fejlesztjük, oldalunkat figyeljünk az élesítésre. Semmiképp ne állítsuk le a szolgáltatást. Minimalizáljuk az üzemkiesést, próbáljunk éjszaka frissíteni, amikor kisebb a forgalom.

forrás: ite.hu

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu