A sebesség is fontos rangsorolási tényező?

A sebesség is fontos rangsorolási tényező?

2015-08-24 09:25:36

Tagek:
rangsorolás, betöltési sebesség, keresőoptimalizálás

Írta:
Siket Gábor





Az okostelefonok, tabletek elterjedésével újra porondra került az oldalak betöltési sebessége a keresőoptimalizálás világában.


Az ITE.hu által közölt cikkben a GQ magazin weboldalának statisztikáit figyelhetjük meg. Miután javítottak az oldal sebességén, 6 millió egyedi látogatóról 11-re ugrott fel, az oldalon töltött idő pedig 5,9 percről, 7,8-ra ugrott. Tehát megfigyelhetjük, hogy egy ilyen nagy portálnál is mennyit számít az idő. Gondoljunk bele, ha saját oldalunk lassú, nehézkesen töltődik, sokat kell várnia a felhasználónak, biztos, hogy bezárja lapunkat és ugrik a következő találatra.


Korábban ez a tényező nem volt fontos, de a mobil korszak beköszöntével előtérbe helyezkedett. 2010 óta az oldal betöltési sebessége is rangsorolási tényező. Fordítsunk figyelmet oldalunk sebességének is optimalizálására. A Google Page Speed eszköze rengeteg ötletet ad hogyan javíthatunk a betöltési sebességen, valamint hasznos adatokat közök a Pingdom Tools is.


Keressünk olyan szakembert, aki oldalunk készítése közben odafigyel a szabványok betartására. Sokat segíthet a valid kódolás, a minél kevesebb képelem használata, a css és javascript optimalizálása.
 

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu