10% fölött a hangalapú keresések!

10% fölött a hangalapú keresések!

2016-06-27 11:57:29

Tagek:
google, kereső, seo, hangalapú keresés

Írta:
Siket Gábor





A Google minden évben megrendezi a fejlesztői konferenciáját ahol a legfrissebb adatokat publikálják, már ami a kereséseket illeti.

SEO szempontból az egyik legérdekesebb adat, hogy a hangalapú keresések aránya növekszik. Azt már régóta tudjuk, hogy alapvetően a Google keresések több mint fele most már mobil eszközről érkezik. Kiderült, hogy ezen mobilos keresések 20%-a már hangalapú, tehát az összes keresés 10%-a hangalapú.

Kifejezetten látszik, hogy a hangalapú keresésé a jövő. Idehaza kicsit le vagyunk maradva, viszont a mobilos keresések elterjedésével valószínűleg ugyan azon a nyomvonalon közlekedünk, mint az USA.

 

Kérdés az, hogy a hangalapú keresések mennyire lesznek hatékonyak nem angol nyelvű keresések esetén. A magyar nyelvel eddig is meggyűlt a baja a Googlenak bár sok minden változott az utóbbi években.

Mit változtat az új trend a SEO világában?

Valószínűleg a keresések egyre összetettebbek lesznek. Növekszik a hosszú keresőszavak jelentősége, ehhez fogják az algoritmusokat is hozzácsiszolni. Ebből kifolyólag csökkeni fog az egy-két kulcsszavas keresések gyakorisága, és egyre specifikusabb összetettebb keresések fognak lefutni. Így optimalizálni kell majd a kulcsszavainkat. Bár idehaza ez még várat magára, de jobb felkészülni.

forrás: ite.hu

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu