Webshop trendek a jövőre nézve

Webshop trendek a jövőre nézve

2015-12-22 16:34:46

Tagek:
webáruház készítés, 2016, trendek, újdonságok, webshop

Írta:
Siket Gábor





A 2016-os év az E-kereskedelemben a fellendülésről fog szólni. Több tanulmány, és cikk elolvasása után összeállítottam egy 5 pontból álló listát mik lesznek a fő irányelvek címszavakban. Egy webshop blog sorozatban, későbbiekben mindegyik trendet kicsit bővebben fogjuk boncolgatni.

1. Személyre szabott marketing

A technika fejlődésével már rengeteg információ áll rendelkezésre a felhasználókról és azok böngészési szokásairól. Ezzel egyidejűleg fejlődnek a célzott hirdetések is. Megnézzük egy web áruház termékét, ami esetlegesen érdekel minket. Aztán a következő oldalon máris visszanéz ránk ez a termék egy hirdetés formájában. Ezzel egyre több ember lehet bevonni az online kereskedelembe.

2. Platform független vásárlás

Továbbra is rohamosan fog terjedni az eszközé és böngésző független, responsive megjelenítés. Az idei év meghatározó technikája volt ez, a jövőben pedig ajánlatos a web áruházakat átalakítani, hisz a Google és előrébb sorolja a mobilbarát oldalakat.

3. Időszakos akciók

A felmérések szerint már nem elég a szimplán leakciózott termék. Időszakokra kell bontani akcióinkat így hatványozott lesz a bevételünk. Idén már itthon is nagy visszhangja volt a Black Friday-nek, az eMAG több mint egy hónapnyi bevételt termelte meg egy nap alatt.

4. Elégedett vásárlók ösztönzése

Az új vevők megszerzése mellett mindig is fontos szempont volt az elégedett vásárlók érdeklődésének fenntartása. Egy olyan felhasználót, aki már használta az áruházunkat, és elégedett a szolgáltatással, könnyebb ösztönözni újabb vásárlásra, csak meg kell találni a megfelelő módot.

5. Minőségi szolgáltatás VS ár

Az online vásárlás elterjedése miatt már rengeteg áruház közül választhatunk. Eddig az ár meghatározó tényező volt és ez a jövőben is megmarad, viszont egyre jobb eredményeket érnek el a drágább, viszont minőségi szolgáltatást nyújtó web áruházak. A megjelenés, az akciók mértéke és száma, és az ügyfelekkel való kapcsolattartás nagy szerepet fog játszani 2016-ban.

Keressen minket elérhetőségeinken

  • Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, hívjon vagy írjon nekünk
  • 1106 Budapest X. kerület Jászberényi út 24-36 III.emelet
  • +36 70 327 89 43
  • info@netcorp.hu