Hívjon bizalommal!
+36 70 327 89 43
Terjednek a reklámblokkolók

Terjednek a reklámblokkolók

2016-07-11 10:45:56

Tagek:
adwords, adsense, online reklám, hirdetés

Írta:
Siket Gábor

Mivel egyre több blokkoló kerül a piacra ezért a Google átgondolja a reklámpolitikáját. Az online reklámpiac több mint felét uralja a Facebook és a Google együttesen.

A reklámblokkolók terjedése egyre nagyobb kihívás elé állítja mindkét céget, hogy megvédjék első számú bevételi forrásukat. A lassan betöltődő és néha már erőszakos reklámok hatására ugrásszerűen megnövekedett a blokkolók használata. A Google kutatásba kezdett, hogy feltárja a terjedés okait és kidolgozzon egy olyan reklámpolitikát, amivel meggátolhatja a további terjeszkedést.

A reklámipar és a blokkolók gyártója között folyamatosan fenn áll a vita, hisz egyik gátolja a másik munkáját. Viszont minden felelősség a reklámiparra van hárítva mivel nem tudtak egy jól működő rendszer létrehozni és fenntartani. A felmérések szerint a fiatal korosztály tömegesen használ valamilyen blokkoló addont.

Nem minden reklámmal van probléma, kizárólag a lassan betöltődő és agresszív hirdetések váltják ki a helyzetet. Ezért is hozta létre Adblock Plus az ,,Elfogadható Reklám” nevű programját, amiben egyes reklámok számára megjelenést biztosít.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat