Hívjon bizalommal!
+36 70 327 89 43
Egyedi webdesign vagy sablon oldal?

Egyedi webdesign vagy sablon oldal?

2015-07-14 11:11:34

Tagek:
egyedi fejlesztés, naprakész megoldások, új trendek

Írta:
Siket Gábor

Kaptam már megkeresést ezzel kapcsolatban és egyeztetéskor mindig kiemelem, hogy jómagam nem templatekkel és nyílt CMS rendszerekkel dolgozom. Kicsit elgondolkodtam azon, hogy egyáltalán miért is ennyire keresettek ezek a megoldások…


… a válasz egyszerű: költségkímélő megoldás. Természetesen ez érthető, minden vállalkozó azt keresi, hogy hogyan tud minél kisebb befektetéssel nagyobb profitot termelni. Természetesen helyt áll az állítás hogy egy egyedi weboldal drágább, mint egy sablon. Viszont hatalmas különbség is van a két megoldás között. Erről ejtsünk most néhány szót.

EGYEDI DESIGN

Nemrégiben láttam egy reklámot ahol ezt a megoldást úgy tálalják, hogy beszélni kell a szemüveges kockás inges fiatalemberrel, aki csak nagy összeget mond, és sok időre van szüksége. A marketing ennél a videónál jó, viszont aki kicsit a mélyére néz, az látja, hogy itt többről van szó.

Egyéni, egyedülálló megjelenés. Grafikussal leülve tárgyalják át vállalkozása főbb motívumait, hogy az elkészülő látványterv teljes egészében a cég arculatához legyen elkészítve.

Használatra fejlesztve. Egy jó fejlesztő cég ilyenkor odafigyel, hogy az elkészülő alkalmazás igazodjon az igényeihez. Az adminisztrátori felület ne tartalmazzon fölösleges elemeket, kényelmes legyen a használat és gyors.

SEO. Az egyik legfontosabb szempont. Ha igényes céggel dolgoztatunk szinte biztos, hogy már az alap elkészülő oldal megfelel a különböző szabványoknak. Fontos szempont ugyanis a weboldal háttérkódolása sokat befolyásol a későbbi rangsorolásban.

Fejlesztés. Lehet, hogy jelenleg nem áll annyi anyagi forrás a rendelkezésére, de a későbbiekben szeretne még pénzt költeni az oldal fejlődésére. Egy igazán jó webes cég odafigyel, hogy kódolása tiszta legyen és könnyen fejleszthető a későbbiekben.

Naprakész. Egyedi fejlesztésekkel foglalkozó cégnél mindig terítéken vannak a legfrissebb trendek, szabványok, megoldások. Ezáltal az Ön weboldala is mindig az éppen aktuális irányvonalat fogja követni így nem marad le a versenytársaktól.

SABLON WEBOLDALAK

Ennek a módszernek is megvan a maga pozitív oldala.

Gyors elkészítés. Ha az igényeink minimálisak és még azon belül is képesek vagyunk kompromisszumokat meghozni, akkor hamar hozzájuthatunk oldalunkhoz. Online kifizetjük a sablont és már meg is kapjuk szép tömörített formában a templatet.

Olcsó. A legtöbb esetben e miatt a paramétere miatt választják a sablon oldalakat. 15-20 dollárért már lehet kapni igazán szép sablonokat, de ez bárkinek elérhető, tehát ne csodálkozzunk, ha találkozunk a látvánnyal máshol is az interneten. Ebben az esetben is van ”felső polcos” termék viszont annak az ára is nagyobb akár több száz dollárra is rúghat.

KONKLÚZIÓ

Félre értés ne essék. Nem az állítom, hogy a sablon oldalak egytől egyig rosszak. Ha csak poénból akarunk pl blogot írni miért is válasszunk egyedi megoldást. Viszont ha igazán szeretnénk cégünkkel értéket teremteni, akkor a mai világban az egyik legnagyobb tényező a weboldal értéke. Azokat az apró dolgokat is szem előtt kell tartani, amiket a tucat megoldások kihagynak.

Nő statisztikailag azoknak a száma, akik megpróbálkoznak egy templattel aztán felkeresnek hozzáértő cégeket, vállalkozókat mivel a sablon nem hozta a hozzá fűzött reményeket. Ön miért ne hagyná ki ezt a kört és helyezné előnybe a minőséget?
 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat