Hívjon bizalommal!
+36 70 327 89 43
Breadcrumbs avagy mire jó a morzsamenü

Breadcrumbs avagy mire jó a morzsamenü

2015-12-09 19:03:56

Tagek:
linképítés, seo, használhatóság, weboldal készítés

Írta:
Siket Gábor

A morzsamenü egy időben bizonyos felépítésű lapoknál eltűnt. Túl sok volt a grafikus tartalom, ami kiszorította. Nem egy új találmány, de még mindig fontos szerepet tölt be a weboldalak felépítésében.

 

Funkciója, mint ahogy a neve is mutatja, szimplán annyi, mint a mesében. A morzsák (kategóriák, rétegek, menüpontok) linkjeink mélységében kigyűjtött és megjelenített alakja. Ha például egy webshopban vásárolunk, ez alapján vissza tudunk jutni a legegyszerűbben módon egy alkategóriába, ezzel megkönnyítve a böngészést. Ugyan ezen az elven elérhetünk menüpontokat is.

Felépítését tekintve a különböző mélységek természetesen linkek is egyben, amik visszairányítanak minket az adott menübe, az utolsó elem az pedig az éppen aktuális oldal ahol a látogató van. Nem feltétlenül kell mindig használni a morzsamenüt. Egy szintes oldalaknál általában kihagyható elem, amennyiben nem rendelkezünk, a főmenüben Főoldalra visszairányító linkel, ez esetben használjuk a Breadcrumbsot egy ízléses házikó ikonnal jelezvén, hogy ott visszatérhet a főoldalra.

Általában a felhasználók már jól tudják, hogy a fejlécben elhelyezett címre kattintva visszatérnek a kezdő állapotba, de egy kis grafikával szebbé és funkcióját tekintve is színesebbé tehetjük weboldalunkat.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat