Hívjon bizalommal!
+36 70 327 89 43
A Google is eszmélt

A Google is eszmélt

2019-06-12 15:30:47

Tagek:
google, seo, találati lista, google kereső, keresőoptimalizálás

Írta:
Dobos Éva

A Google is eszmélt, hogy nem mindig sikerül változatos találatokat listáznia a keresőjének, ezért finomítják az algoritmust.

A Google keresőjét milliárdok használják a legegyszerűbb dolgok felkutatására is, az ételreceptektől a képeken át, tanulmányi könyvekig. Az algoritmus egy "hibája" miatt azonban előfordulhat, hogy a rendszer ugyanabból a forrásból (weboldaltól) több találatot is behúz, hátrébb sorolva ezzel más, lehetségesen releváns oldalakat.
A felhasználók többször is jelezték a Google-nek, hogy ez nem jó, hiszen így a kevésbé ismert weboldalak hátrányba kerülnek, pedig elképzelhető, hogy a user pont azokon jutna a számára leghasznosabb adathoz. A cég végre eljutott odáig, hogy tegyen a probléma ellen, és most el is mondták, hogyan képzelték ezt.
A hivatalos bejelentés szerint a vállalat egy olyan módosítást hajtott végre, amely hatására a főbb találatok között ezentúl nem jelenik meg kettőnél több ugyanattól az oldaltól, kivéve, ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy a forrás további hasznos információkat tartalmaz, amelyek kapcsolódnak a kereséshez. A Google szerint a változtatással sokfélébbek lesznek a keresések, hiszen a találati listán kisebb forgalmú szájtok is felbukkanhatnak majd, amelyek az algoritmus korábbi beállításai miatt egyszerűen nem jutottak levegőhöz.

forrás: www.hvg.hu

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat